Tour & Taxis Brussels
Lente 2026

Nieuws

Licht voor ARCHITECT@WORK Kortrijk op 21 en 22 oktober staat op groen

19 mei 2021

Uitkijken naar face-to-face contact tijdens live georganiseerde ARCHITECT@WORK


Op 11 mei bevestigde de Veiligheidsraad waar velen reikhalzend naar uitkeken: de officiële toestemming om beurzen opnieuw te mogen herorganiseren vanaf 30 juli is een feit. Dit betekent dat we officieel kunnen bevestigen dat de 10de editie van ARCHITECT@WORK Kortrijk zal plaatsvinden op 21 en 22 oktober, 2021.

 

Focus on ‘Healthy Materials’


Kortrijk Xpo is druk bezig met de invulling van de laatste inhoudelijke details, maar wel liggen al heel wat zaken vast voor deze historische editie. Het belangrijkste daarbij is het thema, de kapstok van élke ARCHITECT@WORK. In oktober wordt dit ‘Healthy Materials’, waarbij de focus niet enkel ligt op het materiaal en de productie ervan, maar ook op alle processen die een product doorloopt. Dit van bij de ontwikkeling, tot en met het recyclen en de impact op mens en milieu. Het komt er op neer dat er een relevant overzicht zal worden gegeven van dé megatrend van deze tijden, gericht op zowel de (interieur)architect en de voorschrijver.

 

De organisatie kan verder melden dat een uitgebreid seminarprogramma rond dit thema vorm krijgt en dat inmiddels de samenwerking met NAV, AiNB, Orde van Architecten en de diverse mediapartners bevestigd is. Er zal daarenboven ook volledig hybride georganiseerd worden, waardoor bezoekers zowel live als virtueel aanwezig kunnen zijn. Hybride betekent concreet onder meer dat alle seminars online kunnen worden gevolgd en dat alle getoonde producten online uitgebreid raadpleegbaar zijn.

 

“De aanmeldingen lopen al van net na de bekendmaking van de Veiligheidsraad héél vlot binnen”, lacht Group Exhibition Manager Nathalie Sandra. “Dat verrast ons niet. We wisten immers al van beurzen die in 2020 wél konden doorgaan (Kopenhagen, Parijs, Rotterdam, Wenen en Berlijn) hoezeer zowel de bedrijven als de bezoekers nood hebben aan live contact.”

 

“Ook ARCHITECT@WORK Kortrijk zal 100% volgens de regels van de kunst verlopen. Tijdens de buitenlandse organisaties bewezen we dat ons concept naadloos aangepast kan worden aan élke wetgeving in élk land en dat zullen we in de eigen hallen bevestigen.”
“ARCHITECT@WORK wordt na een véél te lange louter digitale periode een ideale gelegenheid om weer optimaal fysiek te netwerken en zaken te doen. Als totaal evenement zal het ongetwijfeld een katalysator vormen, als eerste grote ontmoetingsmoment uit de sector. Het hele team kijkt er alleszins naar uit om weer face-to-face contact te hebben, het was en is broodnodig!”

 

ARCHITECT@WORK Brussel: 1 en 2 juni 2022


Eveneens te noteren in de agenda: de editie in Kortrijk wordt in de nabije toekomst niet de enige afspraak op de kalender in eigen land. Na diverse keren noodgedwongen uitstellen vindt op 1 en 2 juni 2021 ook de allereerste editie plaats van ARCHITECT@WORK Brussel, dit op de prestigieuze site van ‘Tour & Taxis’.

Terug naar overzicht  

In samenwerking met

 

 

 

 

 

Design & Plan

Mediapartner

Media