Tour & Taxis Brussels
29 & 30 mei 2024

A@W Newsletter

Organisch vloerconcept voor nieuw hoofdkantoor Daiichi Sankyo in Londen

16 juni 2022

Modulaire vloeroplossingen kunnen een praktische oplossing bieden voor voorschrijvers, maar vandaag de dag spelen tapijttegels een grote rol in de esthetische afwerking van een interieur. Dat was het geval bij het Daiichi Sankyo-project in Londen. Het Japanse farmaceutische bedrijf verhuisde zijn Britse hoofdkantoor naar een nieuw gebouw. 

Meer info

Wanneer architectuur landschap wordt…

16 juni 2022

Bosco Verticale gaf de aanzet tot een nieuw soort revolutie op het gebied van ecologisch bouwen, die veel verder gaat dan groendaken. Nu overstijgen architecten de scheidslijn tussen architectuur en landschap op de meest gedurfde en prachtige manieren.

Meer info

Innovatief waterafvoersysteem doet buitenruimtes opleven

16 juni 2022

Een prangend probleem is de afvoer van water van onder meer wegen of pleinen. In Mortsel vonden we een voorbeeld van hoe een gloednieuwe en innovatieve technologie dit probleem mee verhelpt. In de Fortstraat plaatste algemene aannemer Willemen Infra 16 speciale afwateringselementen, waarbij de afvoerplaat meegeleverd werd. Deze plaat leidt het water naar een wadi.

Meer info

Duurzaam gecertificeerd hout bevordert circulariteit

16 juni 2022

Tegenwoordig staan of vallen bouwwerken dankzij hun graad van duurzaamheid. Daarvoor is hout een essentieel materiaal. Maar waar het vandaan komt is nog van veel meer belang: gecertificeerd duurzaam hout, zoals PEFC-gecertificeerd hout, is de eerste stap naar een duurzame en circulaire bouw. Een mooi voorbeeld hiervan vonden we in Delft. Daar werd via het project Bouwdeel (D)montabel onlangs een volledig circulair gebouw opgeleverd.

Meer info

Architectuur als instrument ter verbetering van het leven

16 juni 2022

Vrolijke rondingen die een centrale boodschap overbrengen: Het is geweldig dat mensen allemaal verschillend zijn.

Meer info

Verlichting en onzichtbare bewegingssensor in één brengt rust in huis

16 juni 2022

Bewegingssensoren zijn niets nieuws. Helemaal anders wordt het als je de bewegingssensor in één en dezelfde adem benoemt als een armatuur, met als naam light + motion. Dankzij prado’s combinatie met zo’n onzichtbare sensor zijn er voortaan armaturen die automatisch oplichten als er iemand een ruimte binnenkomt en die uitgaan als er niet langer iemand aanwezig is.

Meer info

Ontwerp voor Brusselse conservatorium is klaar

16 juni 2022

Zopas kondigden gedelegeerd bouwheer Beliris en de NV Conservatorium, samen met ontwerpteam Origin-A2RC-FVWWarchitecten, aan dat het ontwerp voor de restauratie en uitbreiding van het Brusselse conservatorium klaar is. Het indienen van de bouwaanvraag is voorzien voor het einde van dit jaar. De kosten van het project worden geschat op 75 miljoen euro en worden gedragen door Beliris, de Regie der Gebouwen en de Vlaamse en Franse gemeenschap.

Meer info

Humanitaire architectuur, de eeuwige vernieuwing

12 mei 2022

Humanitaire architectuur probeert te zorgen voor een verbeterde situatie bij een humanitair probleem dat voortkomt uit natuurrampen, armoede, conflicten of ziekte. De laatste jaren zien we een groeiende interesse voor duurzame en maatschappelijk verantwoorde ontwerpen. Humanitaire architectuur probeert op zijn beurt duurzaamheid naar voren te brengen en een verschil te maken.

Meer info

De toekomst van de werkplaats

12 mei 2022

Werkomgevingen veranderden de voorbije jaren aan een ongezien tempo, maar kwamen door de pandemie in een ware stroomversnelling terecht. Een man die al vele jaren bezig intensief bezig is met het uittekenen van de werkplaats van de toekomst is Mauro Brigham, sinds oktober 2020 voorzitter van het AiNB, de Associatie van Interieurarchitecten in België, en medeoprichter van het creatieve agentschap ncbham.

Meer info

Organisch vloerconcept voor nieuw hoofdkantoor Daiichi Sankyo in Londen

12 mei 2022

Modulaire vloeroplossingen kunnen een praktische oplossing bieden voor voorschrijvers, maar vandaag de dag spelen tapijttegels een grote rol in de esthetische afwerking van een interieur. Dat was het geval bij het Daiichi Sankyo-project in Londen. Het Japanse farmaceutische bedrijf verhuisde zijn Britse hoofdkantoor naar een nieuw gebouw. 

Meer info

Els Claessens en Tania Vandenbussche (ectv architecten)

12 mei 2022

Deze newsletter markeert het begin van een nieuwe reeks. In 2022 richten we de spotlichten enkel op vrouwelijke architecten en brengen we in elke nieuwe newsletter een verhaal over één of meerdere opmerkelijke architectes in de Benelux.

Meer info

De natuur als muze - Duncan Lewis

7 april 2022

Praat je over de natuur als muze, dan kom je mogelijk uit bij Duncan Lewis. De geboren Brit, die er na een verblijf in Japan en Duitsland voor koos om zich in het Franse Bordeaux te vestigen, praat met ons over zijn carrière. Voor hij dat doet, wil hij het eerst over de invloed van de natuur op de mens in het algemeen en hem in het bijzonder hebben.

Meer info

Ideale harmonie van kwaliteit, techniek en design

7 april 2022

Moderne architectuur heeft behoefte aan daarop afgestelde producten die het geheel zowel technisch als esthetisch optimaal laten functioneren. Bij diverse soorten bewoning is het dikwijls nodig om te zorgen voor bescherming tegen sterk zonlicht of om de nodige privacy te garanderen. Om dit te garanderen heb je een casetteluifel nodig die hier optimaal op inspeelt.

 
Meer info

Roze blijft volharden

7 april 2022

Vijf jaar geleden leek roze een welkome maar voorbijgaande rage. Vandaag zijn roze tinten overal aanwezig, zelfs aan de buitenkant van gebouwen. Hoe komt het dat zo'n vredige tint zoveel kracht kreeg als een uitdrukking van de tijd?

Meer info

Sporen nalaten in een mannenwereld

7 april 2022

Vrouwelijke architecten zijn in opmars. Hoewel zij nog steeds ondervertegenwoordigd zijn in leidinggevende functies kun je niet langer over het hoofd zien dat anno 2022 al meer dan de helft van de studenten vrouwen zijn. Zij veroveren ruimtes, gebouwen en hele steden voor zichzelf.

Meer info

Steden voor de bewoner

10 maart 2022

Er zijn diverse redenen waarom steeds meer mensen, vooral jonge gezinnen, de steden verlaten om zich te vestigen op het omliggende platteland: omdat ze meer rust en lokale vrijetijdsbesteding willen, omdat ze de stijgende vastgoed- en huurprijzen in de stadscentra niet langer kunnen betalen of simpelweg omdat de huidige steden niet passen bij hun levensstijl.

Meer info

Hybride profielen voor architecturale eco-technologie

10 maart 2022

Nu natuurlijke grondstoffen steeds schaarser worden en het ecologisch besef toeneemt, groeit de aandacht voor alternatieve producten. Vertalen we dit naar, bijvoorbeeld, de gevelbekleding, dan merken we hoe er meer en meer gegrepen wordt naar alternatieven voor het klassieke hout, alternatieven die soms meer troeven hebben dat het oorspronkelijke product. Een mooi voorbeeld daarvan zijn de hybride profielen, waarvan we een zeer innovatieve versie bekijken, die toegepast werd bij het project Domaine de Warfaaz in Spa.

Meer info

Geïnspireerd door de moderne Japanse architectuur

10 maart 2022

Sommige woningen worden op heel bijzondere plaatsen gebouwd. Op het water, bijvoorbeeld, zoals in deze reportage over de eigen woning van een architectenkoppel. Ga je ervanuit dat we je  meenemen naar Nederland, een land dat automatisch aan water gekoppeld wordt, dan moeten we je teleurstellen. Het gaat integendeel richting de Deense hoofdstad Kopenhagen waar er aan water ook al geen gebrek is…

Meer info

Lichtontwerper Koen Van Guijze stelt overzicht van werk tentoon in Antwerpen

10 maart 2022

“Mijn werk mag niet enkel in het hier en nu kunnen bestaan”

Op zoek naar een interessante uitstap een van de komende dagen? Dan hebben wij een tip voor je: op 18, 19 en 20 maart en op 24, 25, 26 en 27 maart stelt lichtontwerper Koen Van Guijze voor het eerst een overzicht van zijn werk tentoon in de Marnixzaal van het Botanic Sanctuary hotel in Antwerpen. 

Meer info

Levendige kleuren: is het grijze tijdperk voorbij?

10 februari 2022

“Kleur voegt niet alleen een aangename kwaliteit toe aan design - ze versterkt het,” zo zei Pierre Bonnard, een schilder uit de vroege 20ste eeuw; een bewering die vandaag meer dan ooit waar is.

Meer info

Fascinatie voor façade

10 februari 2022

Denkbeelden worden pas werkelijkheid wanneer gedachten vertaald worden in concrete ideeën. Vanuit deze overtuiging ontwierp architect en industrieel ontwerper Kai Stania zijn persoonlijke huis, dat in een totaal eigen choreografie vanuit de hoogte uitkijkt over de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

Meer info

Filippo Lodi: "Interdisciplinariteit heeft vele gezichten"

10 februari 2022

Italiaans hoofd van ‘Knowledge Platforms’ bij UNStudio verlegt grenzen van architectuur.

Moet er nog iemand overtuigd worden dat samenwerken over verschillende disciplines heen de toekomst is? Ook in de architectuur komt het beeld van de eenzame architect die gebogen over een plan het een of andere bouwwerk op papier zet steeds minder overeen met de realiteit.


Meer info

De duurzame en gezonde toekomst van Healthy Heroes

18 november 2021

Dat de gebouwen van de toekomst zowel duurzaam als gezond moeten zijn, beseft inmiddels iedereen. Een van de vragen die daarbij boven komt drijven, is welke materialen daaraan bijdragen. Met haar speciaal voor ARCHITECT@WORK Kortrijk samengestelde tentoonstelling ‘Healthy Heroes’ toonde het Nederlandse MaterialDistrict, een internationaal platform op het gebied van materiaalinnovatie voor het ruimtelijke domein, ruim 120 innovatieve materiaalsamples.

Meer info

Innovatief plaatmateriaal overstijgt de natuur

18 november 2021

Unilin Panels ontwikkelde een nieuw en innovatief plaatmateriaal dat bestaat uit melamine en hogedruklaminaat. Master Oak oogt zo natuurlijk dat je er al bijna met je neus op moet staan om te merken dat je niét kijkt naar echte eik. 

Meer info

Wanneer de architect zijn eigen bouwheer wordt

18 november 2021

Eén van de moeilijkste opdrachten voor een architect is het ontwerpen van een woning voor zichzelf. De Zwitserse architect Gus Wüstemann ging de uitdaging aan en slaagde er zelfs in de woningbouw tot een kunstvorm te verheven.

Meer info

Magnetisme lost dilatatieprobleem inkomdeuren op

18 november 2021

De jongste jaren is er een duidelijke tendens naar grotere, hogere inkomdeuren, met schrijnwerk in zowel pvc als aluminium. Magnetude® vormt een oplossing voor het kromtrekken van de voordeur bij warme periodes.

Meer info

Waarom vierkant als Rond zoveel mooier is?

18 november 2021

Voor architecten is het vaak puzzelen om weinig mooi ogende interieurelementen zoals stopcontacten en drukknoppen te integreren in hun ontwerp. Het Belgische bedrijf Rond kwam met een simpele doch geniale oplossing. 

Meer info

Megatrends: Smart Living

18 november 2021

In deel 4 van de Megatrends-serie bekijken we hoezeer slimme, digitale en multifunctionele oplossingen ons bestaan zijn beginnen domineren tijdens (en na) de pandemie.

Meer info

“Elektronische verlichting is opwindend, het zorgt voor ontelbare nieuwe mogelijkheden”

14 oktober 2021

Met de Britse designer Tom Dixon figureert een naam met wereldfaam op de lijst van sprekers tijdens het seminarprogramma van ARCHITECT@WORK. Dixon, een in Tunesië geboren autodidactische ontwerper, is een naam die klinkt als een klok in de wereld van het interieur, zeker als het gaat om het design van verlichting, meubels en accessoires. In Kortrijk brengt hij op uitnodiging van het in lichtconcepten gespecialiseerde Oostenrijkse ProLicht ‘Designing light: the balance between beauty, function and technology in the Code concept’.

Meer info

Vloerbekleding stimuleert de grijze hersencellen

14 oktober 2021

Bij de inrichting van openbare ruimtes gaat dikwijls veel meer aandacht naar de technische prestaties van de vloerbekleding dan naar het esthetische uitzicht ervan. In dit verband vormt de nieuw ingerichte kantoorruimte van de firma Solweig, een architectenbureau in de Franse gemeente Sannois in het departement Val-d'Oise (regio Île-de-France), een zeer stevige uitzondering op de regel. 

Meer info

Performante ramen voor woonproject op Tour & Taxis

14 oktober 2021

Voor het Admiral gebouw, een exclusief woonproject van Extensa op Tour & Taxis, werd gekozen voor Decalu aluminium ramen en deuren van Deceuninck. Die keuze had enkele duidelijke drijfveren op het vlak van design, performantie en installatiesnelheid.

Meer info

Bewonder zitdesign uit binnen- en buitenland bij ‘Please, have a seat’

14 oktober 2021

Als je binnenkort in Kortrijk bent, raden we je aan een bezoek te brengen aan de tweede editie van het creatieve stadsfestival Wonder. Wonder, een event waarbij zitten centraal staat, is een organisatie van de talrijke creatieve en culturele organisaties en onderwijsinstellingen die Kortrijk rijk is en vindt plaats op de voormalige Van Marcke-site. Tijdens dit festival vormt ‘Please, have a seat’ de trotse hoofdattractie, als gloednieuw initiatief van de Biënnale Interieur.

Meer info

Restaurant op zeebodem krijgt 3D printassistentie

14 oktober 2021

Het minste wat je van het restaurant Under in het Noorse Lindesnes kunt zeggen, is dat het ‘anders dan anders’ is. Het gebouw lijkt schuin te rusten op de rotsachtige kust van het zuidelijkste puntje van Noorwegen, met een uiteinde dat onder water duikt en voortdurend door de golven wordt omspoeld. Binnen raakt de eetzaal de zeebodem vijf meter lager, met een enorme glazen wand die uitzicht biedt op de oceaanbodem.

Meer info

Het Van Schijndelhuis als experimentele woning van lucht en licht

14 oktober 2021

Natascha Drabbe: “Ons huis is enkel interieur, er is geen buitenkant”


Als er al een huis bestaat dat perfect de zienswijze van de ontwerper demonstreert, dan is het wel het Van Schijndelhuis in Utrecht. We nemen je mee naar deze woning op het Pieterskerkhof, waarin de architect en productontwerper en diens echtgenote Natascha Drabbe na de bouw in 1992 hun intrek namen. Drabbe, een architectuurhistorica, die na het vroegtijdige overlijden van haar man in 1999 in het huis bleef wonen, neemt ons mee op een verkenningstocht in haar inmiddels tot een icoon uitgegroeide huis.

Meer info

Mijn huis blijft door de jaren heen een ‘work in progress’

9 september 2021

Hoe ziet het ideale eigen huis van de (interieur)architect eruit? We kloppen aan bij interieurarchitect Kurt Wallaeys, een van de geestelijke vaders van het ARCHITECT@WORK-standconcept.

Meer info

Nieuwe gietvloer zowel minimalistisch als hoogdecoratief

9 september 2021

Ontdek 2 interieurprojecten waarbij een nieuwe, monolitische en duurzame vloerbedekking wordt doorgetrokken op wanden, trappen, douches en objecten.

Meer info

Interview met veranderingspsycholoog Herman Konings

9 september 2021

In zijn nieuwe boek ‘Gap the mind’ bekijkt Herman Konings hoe aan de gang zijnde beschavingsprocessen een turbo-boost krijgen door een crisis. Dit zal ook de rode draad vormen van zijn seminar op donderdag 21 oktober, tijdens ARCHITECT@WORK Kortrijk.

Meer info

Gevel als voorbeeld van duurzaam en circulair bouwen

9 september 2021

Om zowel duurzaamheid als circulariteit bij de realisatie van hun nieuwe gebouwen waar te kunnen maken, deed de Belgische voedselproducent Vandemoortele Group een beroep op de geveltechnologie van Schüco.

Meer info

'Japandi' als nieuwe stroming binnen minimalisme

9 september 2021

Ook bij de jongste ontwikkelingen in het sanitair worden minimalisme en maximale personalisatie in de stroming ‘Japandi’ verenigd.

Meer info

Megatrends: Natural Living - Eco Cities

9 september 2021

In deel 3 van de Megatrends-serie gaan we dieper in op de hang naar het natuurlijke leven (Natural Living) en de trend naar ecologisch verantwoorde steden (Eco Cities).

Meer info

Woonbostorens verrijzen in Eindhoven en Utrecht

10 juni 2021

In Zuid- en Midden-Nederland wordt momenteel hard gebouwd aan twee spraakmakende projecten: enerzijds de Sint-Trudo Bostoren in Eindhoven en anderzijds Wonderwoods in Utrecht. Beide projecten zijn geïnspireerd door de Bosco Verticale, twee wolkenkrabbers in Milaan, respectievelijk 111 en 76 meter hoog, ontworpen door architectenbureau Stefano Boeri Architetti uit dezelfde stad. 

Meer info

Perfecte ruwbouwoplossing via isolerende welfsels

10 juni 2021

Bij ruwbouw komt het er op neer dat je oplossingen zoekt die snel, efficiënt en economisch verantwoord zijn. Bij twee projecten, respectievelijk in Hastière en Kraainem, werden lichtgewicht isolerende welfsels gebruikt, die bij de aangepakte eengezinswoningen voor de perfecte oplossing zorgen.

Meer info

Pas afgestudeerd: jonge architecte aan het woord

10 juni 2021

Welke verwachtingen heeft een pas afgestudeerde architect? Hoe zien de eerste prille ervaringen met het beroep er uit? Kersverse architecte Andrea Hoffman deelt haar ervaringen en belevenissen met ons. 

Meer info

Megatrends: Collaborate & Healthy Living

10 juni 2021

In deel 2 legt Julia Greven uit hoe trends onze werkwereld beïnvloeden. Mensen houden bij hun dagelijkse werkzaamheden al rekening met de meeste van deze ontwikkelingen, maar sommige daarvan winnen in het licht van de actualiteit mogelijks aan belang.

Meer info

Megatrends in architectuur en design

11 mei 2021

Trends zijn een redelijk ongrijpbaar iets, maar toch kun je er een aantal grote lijnen in ontdekken en deze classificeren als ‘Megatrends’. Julia Greven detecteert en omschrijft er een aantal van en identificeert vervolgens vier clusters die dieper ingaan op het effect op ons leven, wonen en werken: Smart Living, Healthy Living, Natural Living en Collaborate Living.

Meer info

Kinderdagverblijf en brandweerkazerne worden één

11 mei 2021

In Straßwalchen (Oostenrijk) werd de brandweerkazerne samen met een nieuw kinderdagverblijf in hetzelfde gebouw ondergebracht. De twee delen van het gebouw worden door een 45 meter lang glazen dak van LAMILUX met elkaar verbonden.

Meer info

Architecten ontwerpen spraakmakend voor zichzelf

11 mei 2021

Omdat we vermoedden dat ontwerpen voor een klant niet helemaal hetzelfde is als een woning voor jezelf op papier uittekenen, gingen we op zoek naar een geschikt voorbeeld. We kwamen uit bij architectenkantoor Desmet & Lammens architecten in Brugge, gerund door architectenkoppel Carmen Lammens en Philippe Desmet. Zij waagden er zich al enige tijd geleden aan, finaliseerden het ontwerp in 2001 en verhuisden in 2004.

Meer info

De charme van verouderde parketvloeren

11 mei 2021

Chêne de l'Est ontwikkelde een assortiment eiken vloeren met een verouderd effect. Zo combineert het de authenticiteit van het verleden met de voordelen van een nieuwe vloer.

Meer info

Rijtjeshuis brengt moderne hulde aan het verleden

11 mei 2021

Aan de Klaprozenweg in Amsterdam (Nederland) zuigt een prachtig rijtjeshuis, dat in schril contrast staat met zijn buren, alle aandacht naar zich toe. Dit in 2019 afgewerkte rijtjeshuis bevindt zich op de site van een voormalige baksteenfabriek en werd onder handen genomen door het relatief jonge architectenbureau Fem architecten. Met de keuze voor COR-TEN® staal als gevelbekleding wordt er hulde gebracht aan de geschiedenis van het gebouw.

Meer info

Wonen we in de toekomst intergenerationeel?

11 mei 2021

De intergenerationele residentie is een nieuw idee, gebaseerd op een oud model. Behoudt dit idee zijn oorspronkelijke troeven na de omwentelingen die al meer dan een jaar de wereld op zijn kop zetten? En gebeurt dit zowel in de particuliere als in de openbare ruimtes? We nemen u mee in de analyse van Sipane Hoh, de Franse auteur van dit artikel.

Meer info

Herbestemming is veel meer dan nieuwe functie bezorgen

15 april 2021

Sinds de jaren ’90 van de vorige eeuw raakte de term ‘herbestemming’ steeds meer in zwang. Nadat het vooruitgangsdenken van na de Tweede Wereldoorlog de druk had opgevoerd om leegstaande panden te slopen en er iets nieuws voor in de plaats te zetten, keerde het denken. Met als rode draad: ‘Herbestemming is het hergebruiken van een gebouw door er een nieuwe functie aan te geven”.

Meer info

Slimme toegangscontrole, ideaal toegangsbeheer

15 april 2021

Als eigenaar van een gebouw wil je op een zo eenvoudig mogelijke manier weten wie er binnen en buiten stapt. Hiervoor is een toegangscontrolesysteem, dat maximaal flexibel is en dat gebruikt kan worden met zo minimaal mogelijk poespas, zo goed als een must geworden.

Meer info

De impact van kleur op architectuur en design

15 april 2021

“Kleur voegt niet enkel een aangename kwaliteit toe aan design, het versterkt het ook”, stelde de Franse schilder en illustrator Pierre Bonnard aan het begin van de 20Ste eeuw. Het is een bewering die vandaag meer dan ooit opgaat, nu kleur een steeds duidelijker element vormt in de wereld van architectuur en design.

Meer info

Appartement met niets dan strakke voordelen

15 april 2021

Een voorbeeld van hoe je via je gevelbekleding de strakke, minimalistische aanpak van de rest van het gebouw maximaal kunt doortrekken, vind je in Ukkel. In het nieuwbouw appartement Les Roseaux gebruikte Syntaxe Architectes het product Solis 54 - in dit geval in een zandkleur - buiten volop en werkte installateur EDK S.A. af tot een oogstrelend geheel.

Meer info

Vinyltegels geven nieuw distributiecentrum extra cachet

15 april 2021

Net voor de grens met Frankrijk, op een uitbreiding van de industriezone LAR Rekkem-Menen, zie je een indrukwekkend bouwwerk van de firma Van Marcke, Belgisch marktleider in de distributie van sanitair en verwarming. Van Marcke investeerde 75 miljoen euro in dit 90.000 m² grote complex, waar voortaan de logistieke diensten zijn gesitueerd.

Meer info

De gevoelige architectuur van Vincent Parreira

15 april 2021

‘Emergence’, een project van het Parijse bureau AAVP in samenwerking met het Portugese bureau Aires Mateus, is een van de genomineerden onder de 449 projecten voor de Mies van der Rohe Award 2022. Dé ideale gelegenheid dus om architect Vincent Parreira, de man achter AAVP, op te zoeken.

Meer info

De toekomst van de kantoorruimte

11 maart 2021

Er werd al heel wat geschreven over het werken in het kantoor van de toekomst. Ook al werden de meningen over hoe dit kantoor er moet uitzien de voorbije decennia flink bijgesteld, blijft er toch één constante in het hele verhaal: in de toekomst zullen machines de processen verder vereenvoudigen, zodat werknemers meer tijd krijgen om hun eigen leven te leiden.

Meer info

Wolvilt brengt elegante en duurzame akoestische oplossing

11 maart 2021

De 1e verdieping van de Newday-werkplekken in Arnhem kreeg begin 2021 een metamorfose. De opdracht voor ontwerpbureau Leidmotiv was duidelijk: Perfect uitgeruste werkplaatsen, loungeplekken en overlegboots, aangevuld met een ‘sociaal hart’ in de vorm van een centrale ruimte met horeca en dat alles in de vertrouwde Newday-stijl.

Meer info

Flexibele werkomgevingen vragen om een aangepast light and soundscape-systeem

11 maart 2021

Het welzijn van mensen in een snel veranderende werkomgeving verbeteren, wordt ook na de pandemie een bijzonder aandachtspunt bij bedrijven. Net hier spelen de Nederlandse architectuurstudio UNStudio en Belgisch verlichtingsfabrikant Delta Light op in.

Meer info

Circulair bouwen: de realiteit van de lijn, het streven naar de cirkel

11 maart 2021

In deze tijden van steeds groter wordend maatschappelijk bewustzijn, staat ook de bouwwereld in de vuurlinie van verantwoord omgaan met grondstoffen. Daarbij is het logisch dat er meer en meer zaken op de markt gebracht worden die het label ‘circulair’ meekrijgen. Maar bestaat dergelijke circulariteit en is dat überhaupt haalbaar?

Meer info

Doekzonwering voorkomt oververhitting bij vliesgevel bankkantoor

11 maart 2021

Visibiliteit is van cruciaal belang voor een bankkantoor dat de nieuwe thuis zal worden van twee met elkaar gefusioneerde Crelan-vestigingen in Roeselare. Dankzij de nieuwe, aan de straatkant perfect op de gevel geïntegreerde Fixscreen Minimal CW50 zonwering van Renson wordt dit extra benadrukt.

Meer info

Wat architecten beweegt: alle nieuws en trends in een nieuw formaat

11 maart 2021

Het populaire en bijzonder succesvolle vakevenement ARCHITECT@WORK is nu al aanwezig in 16 verschillende landen op 30 locaties en blijft verder groeien. Via deze gloednieuwe newsletter zullen architecten, interieurarchitecten, voorschrijvers en designenthousiastelingen ook buiten en tussen de afzonderlijke edities door geïnformeerd worden over interessante nieuwe producten, hoog ingeschatte awards, technische innovaties, meningen van experts en trends in de architectuur.

Meer info

A@W Newsletter

Blijf op de hoogte door u op onze maandelijkse newsletter te abonneren!

>> Abonneren

Geïnteresseerd in visibiliteit in onze newsletter?

>> Klik hier! 

In samenwerking met

 

 

 

Design & Plan

Mediapartner

Media

 

 

 

 

Sponsors 2022