Tour & Taxis Brussels
29 & 30 mei 2024

A@W Newsletter

ARCHITECT@WORK LUXEMBURG - Vier redenen waarom op de afspraak ontbreken geen optie is

8 februari 2024

Op woensdag 24 en donderdag 25 april 2024 heb je afspraak met de vijfde editie van ARCHITECT@WORK Luxemburg in de hallen van Luxexpo The Box. Deze lustrumeditie, die georganiseerd wordt met de actieve steun van de OAI (Ordre des Architectes et des Ingénieurs-Conseils), loopt onder het thema ‘Healthy Materials’, dat al aan bod kwam tijdens eerdere edities van ARCHITECT@WORK. Hieronder vier redenen waarom je hier niet op de afspraak mag ontbreken!

 

door Jan Hoffman

 

     1) Innovatief aanbod standhouders


Zoals steeds ligt het zwaartepunt van het event bij het aanbod van de exposanten. Dit zijn er in Luxemburg meer dan 100, die samen goed zullen zijn voor de presentatie van meer dan 400 innovaties. Alle innovaties werden goedgekeurd door een Luxemburgs comité dat bestond uit vier architecten en interieurarchitecten.

 

 

     2) Centraal thema: ‘Healthy Materials’


De kapstok van elke editie van ARCHITECT@WORK is een centraal thema. Dat is deze keer ‘Healthy Materials’. Onder dit thema ligt de focus niet enkel op het materiaal en de productie ervan, maar ook op alle processen die een product doorloopt. Dit van bij de ontwikkeling, tot en met het recyclen en de impact op mens en milieu. Het komt er op neer dat er een relevant overzicht zal worden gegeven van dé megatrend van deze tijden, gericht op zowel de (interieur)architect en de voorschrijver.

 

 

     3) Randmanifestaties


Geen enkele editie van ARCHITECT@WORK is volledig zonder een uitgebreid aanbod aan randprogramma’s. Al zeker niet te missen, wordt een vaste fototentoonstelling georganiseerd door OAI. Daarnaast kun je ook niet voorbij aan Images by DAPh. Dit architectuurfotografencollectief presenteert speciaal voor ARCHITECT@WORK nieuw werk dat perfect past binnen het thema 'Healthy Materials'. Verder is er ‘Project Wall’ door world-architects.com, een rondreizende tentoonstelling met een selectie van projecten van leden van world-architects uit de hele wereld.

 

 

Al zeker ‘incontournable’ is tot slot de speciaal voor ARCHITECT@WORK samengestelde tentoonstelling ‘Healthy Heroes’ door MaterialDistrict. Hier zie je een breed scala van meer dan 120 innovatieve materiaalvoorbeelden. De tentoonstelling is onderverdeeld in twee hoofdthema's: Healthy Spaces en Healthy Planet.

 

 

     4) Seminarprogramma: 10x6 New European Bauhaus


ARCHITECT@WORK zou ARCHITECT@WORK niet zijn, mocht er onder de A@W Academy niet steeds een uitgebreid seminarprogramma worden aangeboden. De absolute blikvanger daarvan wordt 10x6: “New European Bauhaus” by Paperjam + Delano Business Club.

 

Tijdens de eerste avond van het event, om 19 uur, worden de schijnwerpers gezet op het nieuwe Europese Bauhaus-initiatief dat gelanceerd werd door de Europese Commissie. De ambitie van deze actie is om esthetische, duurzame en inclusieve plaatsen, producten en levensstijlen te creëren. De culturele en creatieve dimensie moet deze doelstellingen ondersteunen, gekoppeld aan innovatie, technologie en duurzame economie. Deze 10×6 is een gelegenheid om meer te weten te komen over dit initiatief en de projecten die in het kader ervan worden ontwikkeld.

 

 

Zoals de titel het aangeeft, komen er tien experts aan het woord, die elk 6 minuten spreektijd krijgen voor een publiek van 700 mensen. Deze presentaties worden gegeven in het Frans of Engels, afhankelijk van de voorkeur van de spreker. Enkele namen die al zeker van de partij zijn: Sahar Azari (Saharchitects), Julie Conrad (Julie Conrad Design Studio) en Florian Hertweck (Studio Hertweck Architecture Urbanism). Dit seminar markeert tegelijkertijd de lancering van de ‘Hors-Série Paperjam Architecture + Real Estate’. We geven nog mee dat registratie voor de 10x6 toegang geeft tot het ARCHITECT@WORK event op de dag van het seminar.

 

Ook op de tweede dag is al een van de blikvangers bekend. Dit wordt een conferentie georganiseerd door de OAI, met centraal een rondetafelgesprek. Verdere details hierover worden later nog meegedeeld.

 

Registratie geopend


Wil je aanwezig zijn op ARCHITECT@WORK Luxemburg, dan is een voorregistratie vereist. Online registreren kan nu al via de website: www.architectatwork.lu. Je kunt het evenement gratis bijwonen door je te registreren met de code die op je uitnodiging vermeld staat. Kreeg je geen uitnodiging? Stuur dan een e-mail naar lux@architectatwork.com, waarop je vermeldt wat je professionele activiteit is.

 

 

Het exacte adres van Luxexpo The Box: 10 circuit de la Foire Internationale in 1347 Luxembourg-Kirchberg.

 

Alle foto’s © ARCHITECT@WORK

ARCHITECT@WORK LUXEMBURG - Vier redenen waarom op de afspraak ontbreken geen optie is
Terug naar overzicht

A@W Newsletter

Blijf op de hoogte door u op onze maandelijkse newsletter te abonneren!

>> Abonneren

Geïnteresseerd in visibiliteit in onze newsletter?

>> Klik hier! 

In samenwerking met

 

 

 

Design & Plan

Mediapartner

Media