Tour & Taxis Brussels
Lente 2026

A@W Newsletter

Software maakt de overstap naar BIM eenvoudiger

BRICSYS

8 september 2022

 

De architect die met potlood en papier aan de slag gaat om een ontwerp te tekenen? Dezer dagen zul je nog maar weinig mensen op deze manier zien werken. De designsoftware die momenteel op de markt beschikbaar is, zorgt er immers voor dat het ontwerp van bouwwerken veel makkelijker, sneller en efficiënter gebeurt. De vraag is: hoe kies je uit het grote aanbod de juiste software? En hoe helpt die je ook nog eens de overstap naar BIM te maken?BricsCAD maakt het architecten gemakkelijk om vertrouwd te geraken met BIM. Afbeelding © Bricsys N.V.


De vele medewerkers van het Parijse architectuurbureau WAA (We Are Architects) hoef je alleszins de weg niet meer te wijzen naar de juiste keuze. Zij maakten nog niet zolang geleden de overstap naar BricsCAD van Bricsys (al actief in de creatie van CAD-tools sinds 2002) en gebruikten het inmiddels in diverse projecten. Die projecten gaan van woningrenovatie en -verbouwing en woninguitbreiding over binnenhuisarchitectuur tot zelfs vastgoedontwikkeling en kantoorinrichting. Bij dit bureau klopten we aan bij oprichters Aude Grenon Moynot, een binnenhuisarchitecte, en Mathieu Feigelson, een architect, om meer te weten te komen over het waarom van hun keuze.

 

"Ik zal er geen doekjes om winden, we kozen BricsCAD in de eerste plaats vanwege zijn prijs. Wij waren op zoek naar een goedkoper alternatief voor de software die meestal in de industrie wordt gebruikt en kwamen in contact met de engineering design software die BricsCAD aanbood”, getuigt Aude Grenon Moynot. “We gebruiken dit nu al enkele maanden en de overgang was bijzonder gemakkelijk. We ontdekten een software die zowel zeer gemakkelijk te leren valt als intuïtief en flexibel is.”

 


Project uitbreiding huis - Agence WAA - Jouy le moutier. Foto © Christophe Moi

 

Springplank naar 3D op intuïtieve manier

Een product dat inmiddels meer dan 300.000 professionals wereldwijd overtuigde, heeft uiteraard veel meer te bieden dan enkel prijs en gebruiksvriendelijkheid. Zo moet je tegenwoordig kunnen aansluiten bij het werken in BIM. Mathieu Feigelson legt uit waardoor BricsCAD zich onderscheidt: "We kozen BricsCAD aanvankelijk voor 2D-gebruik, maar realiseerden ons al snel dat het kon worden gebruikt als springplank om 3D op een intuïtieve manier uit te voeren en zo in de richting van BIM te gaan. Zo hoeven we geen fortuin uit te geven aan ingewikkelde software waarvoor weken training nodig is om ermee te beginnen. Het is daarom bijzonder geschikt voor agentschappen zoals het onze, met hoofdzakelijk particuliere klanten.”

 

De architecten van het bureau ontdekken steeds meer mogelijkheden van de software. "Het is een intelligente software die ons in staat stelt sneller te gaan met onze projecten door wijzigingen of toepassingen voor te stellen”, pikt Aude Grenon Moynot in. “Het biedt ook een grote flexibiliteit, omdat alle elementen onafhankelijk zijn en kunnen worden gewijzigd. Het is niet nodig om ze helemaal opnieuw te maken zoals met andere software het geval is."

 


Project uitbreiding huis - Agence WAA - Soisy sous Montmorency (95). Foto © WAA

 

“De BricsCAD software biedt ook een uniek DWG formaat voor 2D en 3D. Dit native formaat is open en compatibel met andere formaten om de overgang naar BIM te vergemakkelijken. Het formaat is erg handig en voorkomt dat ons project tijdens de overdracht wordt gewijzigd. We kunnen ook probleemloos elementen uit vorige projecten integreren."

 


Project uitbreiding huis - Agence WAA - Soisy sous Montmorency (95). Foto © WAA

 

Keuze nu al zeer winstgevend

"De keuze voor deze software is voor ons nu al zeer winstgevend”, besluit Mathieu Feigelson. “Ook al is er een beetje specifieke opleiding nodig voor BIM, ziet het er niet ingewikkeld uit. Het lijkt ons alleszins vrij toegankelijk, in vergelijking met andere, complexere en duurdere software!"

 

www.bricsys.com

Software maakt de overstap naar BIM eenvoudiger
Neem contact opTerug naar overzicht

A@W Newsletter

Blijf op de hoogte door u op onze maandelijkse newsletter te abonneren!

>> Abonneren

Geïnteresseerd in visibiliteit in onze newsletter?

>> Klik hier! 

In samenwerking met

 

 

 

 

 

Design & Plan

Mediapartner

Media