Tour & Taxis Brussels
29 & 30 mei 2024

A@W Newsletter

Innovatief plaatmateriaal overstijgt de natuur

18 november 2021

Unilin Panels ontwikkelde een nieuw en innovatief plaatmateriaal dat bestaat uit melamine en hogedruklaminaat. Master Oak oogt zo natuurlijk dat je er al bijna met je neus op moet staan om te merken dat je niét kijkt naar echte eik. 

 

Plaatmaterialen trokken tot dusver minder de aandacht bij interieurafwerkingen. Daar komt verandering in, want in navolging van de vloer ontwikkelde Unilin Panels een nieuw en innovatief plaatmateriaal, dat het begin 2022 op de markt lanceert onder de naam Master Oak. Het gaat om een plaatmateriaal dat bestaat uit melamine en hogedruklaminaat en dat zo natuurlijk oogt dat je er al bijna met je neus op moet staan om te merken dat je niét kijkt naar echte eik.

Het West-Vlaamse Unilin Panels, een onderdeel van de Unilin Group, biedt zijn nieuwste generatie decoratief plaatmateriaal aan in zes kant-en-klare designs (4 houtkleuren en 2 unikleuren wit en zwart), die geschikt zijn voor onder meer kantoren, hotels en de retailsector.

 

Vele jaren onderzoek en ontwikkeling

“De lancering van Master Oak werd voorafgegaan door jaren onderzoek en ontwikkeling”, vertelt R&D director Caroline Van de Populiere. “We namen de natuur als inspiratiebron en bij elke nieuwe stap in de ontwikkeling evenaarden we die steeds meer.”

“Je weet op voorhand dat het niet makkelijk wordt als je met melamine en HPL een natuurlijke look-and-feel wil creëren. Zoiets wordt onvermijdelijk een proces van trial-and-error. Met dit eindresultaat zetten we alvast een revolutionaire stap vooruit in de wereld van het decoratieve plaatmateriaal.”

 

 

 Mooier dan echte eik

Dé grote troeven van het nieuwe plaatmateriaal zijn de uitzonderlijk levensechte uitstraling, in combinatie met tal van creatieve mogelijkheden. Bovendien is de plaat makkelijk te combineren met andere soorten dragers - denk daarbij aan MDF of spaanplaat – en bestaan er brandvertragende, vochtwerende en formaldehydevrije varianten.

“De matte uitvoering zorgt voor een luxueuze uitstraling en heeft een unieke tekening, net zoals bij echte eik. De verschillende soorten poriën en dieptevariaties versterken die natuurlijke look”, besluit Van de Populiere. “Tel daar de buitengewone performantie van decoratief plaatmateriaal bij en je krijgt een product dat het natuurlijke product eigenlijk meesterlijk overstijgt. Zeker als je weet dat dit plaatmateriaal naast zijn natuurlijke uitzicht ook nog eens krasvast, kleurvast en onderhoudsvriendelijk is.”

 

 

 


Alle foto's: © UnilinPanels


www.unilinpanels.com 

Innovatief plaatmateriaal overstijgt de natuur
Terug naar overzicht

A@W Newsletter

Blijf op de hoogte door u op onze maandelijkse newsletter te abonneren!

>> Abonneren

Geïnteresseerd in visibiliteit in onze newsletter?

>> Klik hier! 

In samenwerking met

 

 

 

 

 

Design & Plan

Mediapartner

Media