Tour & Taxis Brussels
Lente 2026

A@W Newsletter

Verlichting en onzichtbare bewegingssensor in één brengt rust in huis

PRADO

16 juni 2022

Bewegingssensoren zijn niets nieuws. Helemaal anders wordt het als je de bewegingssensor in één en dezelfde adem benoemt als een armatuur, met als naam light + motion. Dankzij prado’s combinatie met zo’n onzichtbare sensor zijn er voortaan armaturen die automatisch oplichten als er iemand een ruimte binnenkomt en die uitgaan als er niet langer iemand aanwezig is.

 

De jonge, West-Vlaamse onderneming prado tekent voor deze revolutie in de verlichtings- en technologiewereld. Met light + motion ontwikkelde ze 's werelds eerste onzichtbare PIR-sensor. Waar je dit product op de markt kunt vinden? Daarvoor is het wachten tot na de officiële lancering op 21 juni. Tijdens de eerste Brusselse editie van ARCHITECT@WORK, begin deze maand, werd light + motion in primeur voorgesteld.

 


Light+motion met 's werelds eerste onzichtbare PIR-sensor wordt officieel gelanceerd op 21 juni

 

Drie-in-één met light + motion + ventilation


“Door het combineren van een armatuur met een bewegingssensor, stelt prado architecten in staat om rust te brengen aan het plafond. En brengen we bij uitbreiding rust in huis”, stelt general manager Thibault Renson, “light + motion is geschikt voor het verlichten van een variatie aan kleinere ruimtes, zoals gangen, garages, toiletten, dressings en bergingen.”

 

“We bieden ledverlichting aan tot 800 lumen, gekoppeld aan een eenvoudige installatie (48V). light + motion is verkrijgbaar in meerdere versies en afwerkingen en kan makkelijk ingesteld worden op het vlak van tijd, licht- en bewegingsgevoeligheid. Dankzij de leader/follower functie kunnen er ook verschillende apparaten aangesloten worden. Er hoeft er slechts eentje ingesteld te worden dat de andere volgen. Het optionele relaiscontact zorgt voor verbinding met bijvoorbeeld een domotica- of  ventilatiesysteem. De combinatie is dus uitbreidbaar met ventilatie, wat dan logischerwijs light + motion + ventilation genoemd wordt.”

 


Overzicht van de collectie light+motion

 

Twee jaar geleden op de markt met light + ventilation


Om het nieuwe product goed te begrijpen, is het noodzakelijk om eerst wat informatie mee te geven over het bedrijf dat het ontwikkelde. prado viert bij de officiële lancering pas zijn tweede verjaardag. Twee jaar geleden zette de onderneming haar eerste stappen op de markt met light + ventilation, wat vaak omschreven wordt als het ventilatieventiel dat voor het eerst mooi is.

 

“We integreerden ventilatie in design verlichtingsarmaturen, zodat het ventiel in een badkamer, de keuken, het toilet … niet langer zichtbaar is. Zo creëren we rust aan het plafond”, verduidelijkt Renson. “Ons salesteam voelde al snel aan dat er meer mogelijkheden waren op de markt, we konden verder gaan dan louter de combinatie van verlichting en ventilatie. Net daarop spelen we nu in, met een nieuwe combinatie die perfect past binnen onze visie en missie. Na twee jaar ontwikkeling door het R&D-team markeert light + motion een nieuwe mijlpaal.”

 


Voorbeeld van installatie in de badkamer

 

Rust aan het plafond en aan muur


De afgelopen maanden is het team verdubbeld. Bovendien verwierf prado een half jaar geleden een meerderheid in Rond. “Rust creëren is waar het bij ons om draait”, vernemen we tot besluit. “Terwijl prado dat doet op het plafond, krijgt Rond hetzelfde voor elkaar op de muur met design stopcontacten en schakelaars.”

 

 
Voorbeeld van installatie in de badkamer

 

Stap voor stap richting invisible home technology bedrijf


Onze gesprekspartner benadrukt vervolgens hoe light + motion ervoor zorgt dat de onderneming zich steeds nadrukkelijker op de markt manifesteert als invisible home technology bedrijf. “Om ons doel te bereiken, zijn een aantal zaken van essentieel belang. Zo mikken we op volledige onzichtbaarheid van om het even welk technisch element, zoals in dit geval de PIR-sensor. Verder willen we een snellere installatie en het gebruik van minder materiaal en bekabeling, waardoor een ecologisch voordeel ontstaat dankzij een zogenaamd 2-in-1 product. Andere sleutelbegrippen zijn minder verbruik, minder producten aan het plafond en volledig autonome werking.”

 

Meer informatie: https://prado.eu/

 

Alle beelden © Prado

Verlichting en onzichtbare bewegingssensor in één brengt rust in huis
Neem contact opTerug naar overzicht

A@W Newsletter

Blijf op de hoogte door u op onze maandelijkse newsletter te abonneren!

>> Abonneren

Geïnteresseerd in visibiliteit in onze newsletter?

>> Klik hier! 

In samenwerking met

 

 

 

 

 

Design & Plan

Mediapartner

Media