Tour & Taxis Brussels
Lente 2026

A@W Newsletter

Nieuwe gietvloer zowel minimalistisch als hoogdecoratief

9 september 2021

Ontdek 2 interieurprojecten waarbij een nieuwe, monolitische en duurzame vloerbedekking wordt doorgetrokken op wanden, trappen, douches en objecten.

 

Bij de twee interieurprojecten in het buitenland die we voorstellen, bekijken we respectievelijk een B&B en een vakantiewoning. Beide projecten werden voorzien van een nieuwe, monolithische vloerbedekking die kan worden doorgetrokken op wanden, trappen, douches en objecten. Het gaat om een duurzaam materiaal dat zich uitstekend laat combineren met andere materialen zoals hout, natuursteen en textiel én dat kan aangebracht worden op nieuwe dekvloeren of bestaande tegel- of betonvloeren.

 

B&B

Bij de B&B werd dit product, dat het Belgische Liquidfloors op de markt brengt onder de naam Cosmic, als een eerste belangrijke testcase gebruikt in de sauna met douche, voor de introductie op de Belgische markt. Het gaat hier om een plek die vrij intensief gebruikt wordt, maar waarbij de eigenaars van de B&B tegelijkertijd wilden dat die rust uitstraalt. Niet te veel tierlantijntjes dus, wel een focus op het pure én de beleving van vakantie en ontspanning. Er werd gekozen voor een donkere, grijze tint, die kracht uitstraalt en verwijst naar de rotsen van de kustlijn. Bovendien moest deze ruimte ook onderhoudsvriendelijk zijn. Gezien het ontbreken van voegen en naden kunnen de vloer en wanden heel gemakkelijk gepoetst worden.

 

 

 

 

 

Vakantiewoning

Bij de vakantiewoning is er andermaal een link met vakantie, rust en ontspanning, maar hier werd gekozen voor een witte tint. Deze zorgt voor heel veel lichtinval en het gebrek aan naden en voegen zorgt voor een gevoel van eenheid en rust. Daarnaast fungeert de vloer als een wit canvas en gaat de aandacht naar andere accenten in de ruimte zoals een opvallende luchter of een losstaand bad met gouden kraan. Accenten zijn ook makkelijk veranderbaar terwijl deze vloer heel tijdloos en neutraal is. Net als bij de B&B merk je hoe ook in de vakantiewoning een perfect compromis werd gesloten tussen strak minimalisme en hoogdecoratieve stijlen.

 

 

 

 

Opbouw Cosmic

Bij Cosmic is de vloer opgebouwd uit verschillende lagen: primer, gietlaag en toplaag. Cosmic verenigt het strakke, uni-colour effect van PU gietvloeren met de textuur van minerale stucvloeren. Nieuw - in vergelijking met de andere vloerproducten in het al diverse keren internationaal gelauwerde Liquidfloors gamma - is dat er een andere look en uitstraling wordt gecreëerd.

Opvallende kenmerken van deze gietvloer zijn een zeer grote slijtvastheid en duurzaamheid. Daarnaast kan de vloer ook gemakkelijk opgefrist worden met enkel het aanbrengen van een nieuwe toplaag. Andere onderscheidende eigenschappen: waterdicht, toepasbaar op vloeren, trappen, wanden en meubilair, geschikt voor badkamerinrichtingen en douche-afwerkingen, geschikt voor renovaties (opbouwhoogte is 2-3 mm), uitstekend rendement in combinatie met vloerverwarming en zacht en comfortabel loopgevoel.

 

 

 

 

Foto's: © Liquidfloors


www.liquidfloors.be

Nieuwe gietvloer zowel minimalistisch als hoogdecoratief
Terug naar overzicht

A@W Newsletter

Blijf op de hoogte door u op onze maandelijkse newsletter te abonneren!

>> Abonneren

Geïnteresseerd in visibiliteit in onze newsletter?

>> Klik hier! 

In samenwerking met

 

 

 

 

 

Design & Plan

Mediapartner

Media