Tour & Taxis Brussels
29 & 30 mei 2024

A@W Newsletter

Topdesign spoort naadloos met intuïtieve, slimme woontechnologie

BASALTE

4 mei 2023

Een mooie uitstraling van een woning zit hem in zeer hoge mate in de maximaal verfijnde uitwerking van de details. Een dergelijk niet onbelangrijk detail is de deurtelefoon. Vaker wel dan niet is zo’n deurtelefoon een bron van ergernis omdat het tekortschiet op het vlak van ontwerp. Om het dan nog niet eens te hebben over de manier van functioneren.

 

 

Bij Basalte Home uit Merelbeke kennen ze dit probleem al vele jaren. Het bedrijf werd in 2008 zelfs opgericht met één duidelijke doelstelling voor ogen: design van topkwaliteit samenbrengen met intuïtieve slimme woontechnologie. Die unieke combinatie vinden we vandaag terug bij een opmerkelijke noviteit die dit bedrijf op de markt brengt: de Adelante.

 

 

Adelante

 

Adelante is de nieuwste luxe deurtelefoon voor Basalte Home. Je ziet wie er voor je deur staat, praat met hen en laat hen binnen met behulp van de Lisa, Ellie of Lena touch displays of via de Basalte app. Adelante is tegelijkertijd enkel verkrijgbaar in hoogwaardige afwerkingen en vormt zo een architecturaal designstatement van een woning. Dit designelement werd meteen opgepikt door de markt, inmiddels won Adelante de Red Dot Design Award 2023 in de categorie ‘Product Design 2023’.

 

 

“De grote valkuil van technologieën voor slimme woningen, is dat die technologieën niet eenvoudig zijn om te gebruiken. Het zijn oplossingen gecreëerd door ingenieurs voor ingenieurs”, legt Klaas Arnout, CEO van Basalte en tegelijkertijd designer van alle producten en oplossingen van het bedrijf, uit. “Gebruikers hebben nood aan niet-complexe, gebruiksvriendelijke en intuïtieve oplossingen om een intelligente woning te creëren waarbij je de verschillende technieken in je woning centraal kan bedienen, zowel thuis als vanop afstand. Daaraan koppelen wij een minimalistisch design, zonder overbodige ‘clutter’ aan de muur. Het resultaat is een harmonieus geheel, er ontstaat geen kakafonie van door elkaar gebruikte kleuren, materialen en afwerkingen.”

 

 

Simpel, intuïtief en elegant

 

“Adelante past perfect in het Basalte Home-verhaal, dat het dagelijkse leven zo simpel, intuïtief en elegant mogelijk wil maken. We gaan terug naar de essentie en opteren voor meer comfort in de moderne woning. Onze producten en user interfaces worden ontworpen met telkens de stelling ‘Simplicity is the ultimate sophisctication’ als hoofdelement.”

 

 

We geven nog mee dat het gaat om een modulair systeem, dat je kan opbouwen qua grootte en qua functionaliteiten (batch reader, vingerprint scan, verlichting,…). Het is beschikbaar in dezelfde hoogwaardige materialen als het volledige gamma van Basalte en kan volledig geïntegreerd worden in het eigen huisautomatiseringssysteem. Er wordt een 5,5” full HD OLED display met hoog contrast gebruikt, zodat een optimale zichtbaarheid ontstaat in alle weersomstandigheden, en dat terwijl er zowel met een aanraakgevoelig scherm als een fysieke deurbel wordt gewerkt.

 

Meer informatie: www.basalte.be

 

Alle foto's © Basalte

Topdesign spoort naadloos met intuïtieve, slimme woontechnologie
Neem contact opTerug naar overzicht

A@W Newsletter

Blijf op de hoogte door u op onze maandelijkse newsletter te abonneren!

>> Abonneren

Geïnteresseerd in visibiliteit in onze newsletter?

>> Klik hier! 

In samenwerking met

 

 

 

 

 

Design & Plan

Mediapartner

Media