Tour & Taxis Brussels
29 & 30 mei 2024

Randmanifestaties en seminars

CONSTRUCTION IV by Conrad Willems

Conrad is een beeldhouwer die woont in Gent, België. Zijn werk wordt gekenmerkt door geometrie, herhaling en modulariteit, wat resulteert in een zeer herkenbare beeldtaal. Conrad’s tweedimensionale werk is sterk geometrisch. Hij tekent uit de vrije hand en zonder vooropgezet plan. Door eenvoudige basisvormen honderden keren te herhalen, ontstaan er imperfecties die op grotere schaal hun eigen patronen vormen.

Zijn sculpturen hebben dezelfde basisprincipes. Door te spelen met modulariteit zijn de werken vaak opgebouwd uit vrijstaande, individuele stukken in natuursteen, hout, baksteen of beton. De installaties worden live gebouwd, waarbij het bouwproces een performance wordt en de resulterende constructie een installatiewerk.

“Construction IV” bestaat uit 500 zandstenen bouwstenen en een ingelijste handgetekende bouwtekening. De blokken zijn gezaagd en geschuurd tot 10 verschillende basisvormen, gebaseerd op houten speelgoedblokken. Deze zijn in een constructie gebouwd, gebaseerd op de bouwtekening op zwart papier. De blokken zijn op geen enkele manier bevestigd, maar op elkaar geplaatst in een specifieke bouwvolgorde.

 

Portret: Conrad Willems - Foto © Alexander Popelier.
Foto's sculpturen © Cedric Verhelst.

 

 

www.conradwillems.com

1
2
3
4
5
Terug naar overzicht

architect
meets
innovations

Andere edities 

A@W Kortrijk

15 & 16 mei 2025

Andere landen

In samenwerking met

 

 

 

 

 

Design & Plan

Mediapartner

Media