Tour & Taxis Brussels
29 & 30 mei 2024

Randmanifestaties en seminars

Architectural Charity Quiz: Masterminds of architecture

Fysieke én online quiz voor twee goede architectonische doelen


ARCHITECT@WORK en Architectura slaan de handen in elkaar om samen een architectuurquiz te organiseren waarvan de opbrengt integraal geschonken wordt aan twee goede doelen met sterke link naar architectuur.

Architecten maar ook andere architectuurliefhebbers kunnen deelnemen in groepen van drie. Het gaat om een online quiz die zowel gespeeld kan worden op de beursvloer als vanop afstand via live streaming.

 

Architecten Zonder Grenzen

Architecten zonder Grenzen biedt ontwerp- en bouwexpertise aan gemeenschappen over de hele wereld die getroffen zijn door armoede, conflicten, rampen of die te maken hebben met grote sociale uitdagingen. Het doel is om via duurzame architectuur en stedenbouw de levensomstandigheden van mensen te verbeteren.

 

Maggies van DMOA Architecten

De Maggies zijn modulaire en circulaire  tenten van DMOA architecten, ontworpen voor snelle inzet bij kwetsbare groepen zoals daklozen en vluchtelingen. Ze bieden een duurzame oplossing die de efficiëntie van tenten combineert met het comfort van vaste gebouwen. Dit project toont hoe architectuur sociale verandering kan stimuleren, door bij te dragen aan betere leefomstandigheden.

 

Praktische informatie:

 

- Inschrijven kan met groepen van maximum 3 personen. Het is ook mogelijk om met 2 of zelfs individueel aan de quiz deel te nemen.

- Antwoorden op de vragen zal gebeuren via de tool ahaslides.

      * Hiervoor zal je volgende URL moeten intikken op je smartphone: www.ahaslides.com/superskin

      * Als alternatief zal je die dag ook een QR-code kunnen inscannen.

- Om in te schrijven moet je op voorhand je groepsnaam doorgeven zodat we die al kunnen inladen in het systeem.

      * Dit kan via: link volgt later

- Voor de quiz begint dient elke speler zich aan te melden op ahaslides en geeft hij ook aan tot welke groep hij behoort.

- Hoe sneller je antwoordt op de vraag, hoe meer punten dit oplevert bij een juist antwoord. Elk lid van de groep mag antwoorden via zijn smartphone, maar enkel het antwoord van de eerste van de groep die antwoordt, telt.

- De quiz is tweetalig. De vragen zullen zowel in NL als in FR gesteld worden.

- Inschrijven is gratis, maar ARCHITECT@WORK, Architectura en zeker DMOA en Architecten zonder Grenzen zouden het appreciëren als jullie een vrije gift zouden overmaken. Dat kan door te storten op rekeningnummer: wordt asap gecommuniceerd. Alle inkomsten van het inschrijfgeld en van de sponsoring worden integraal overgemaakt aan de twee goede doelen.

- Er is een mooie prijzenpot voorzien, zowel voor de eerste ploegen die op de beurs aanwezig zijn als voor de ploegen die vanop afstand deelnemen. Deze prijzen worden geschonken door de sponsors van de quiz.

 

Powered by Architectura

www.architectura.be


1
2
3
4
5
Terug naar overzicht

architect
meets
innovations

Andere edities 

A@W Kortrijk

15 & 16 mei 2025

Andere landen

In samenwerking met

 

 

 

 

 

Design & Plan

Mediapartner

Media