Tour & Taxis Brussels
Lente 2026

Nieuws

Enthousiasme voor ARCHITECT@WORK Brussels breekt records

10 juni 2024

Er werd heel wat verwacht van de tweede editie van ARCHITECT@WORK Brussels, die plaatsvond op woensdag 29 en donderdag 30 mei in sheds 1 en 2 van Tour & Taxis. Nadat de openingseditie in 2022 al onverwacht sterk had geopend, werden andermaal de stoutste verwachtingen overtroffen. Over de twee dagen daagden maar liefst 26% meer bezoekers op.

Meer info

Ontdek het volledige programma van de tweede editie van ARCHITECT@WORK Brussels (29-30 mei)

17 mei 2024

Op woensdag 29 en donderdag 30 mei vindt in de sheds 1 en 2 van Tour & Taxis de tweede editie van ARCHITECT@WORK Brussels plaats.

Inmiddels staat het hele programma tot in de kleinste details op punt. Wat kun je zoal verwachten?

Meer info

Tweede editie onder thema Super Skin en met prestigieuze keynote sprekers

9 april 2024

Na de prima onthaalde eerste editie in 2022 sluipt de tweede organisatie van ARCHITECT@WORK Brussel op kousenvoeten naderbij. Op woensdag 29 en donderdag 30 mei heb je afspraak in de sheds

1 en 2 van Tour & Taxis, voor een editie dat loopt onder het thema ‘Super Skin’. ARCHITECT@WORK Brussel kan al twee grote namen van sprekers bekendmaken: Michiel Riedijk van het Rotterdamse

bureau Neutelings Riedijk Architecten en Tim Fu van Studio Tim FU.

Meer info

Tweede editie onder thema Super Skin en met Michiel Riedijk (Neutelings Riedijk Architects)

14 februari 2024

Na de prima onthaalde eerste editie in 2022 sluipt de tweede organisatie van ARCHITECT@WORK Brussel op kousenvoeten naderbij. Op woensdag 29 en donderdag 30 mei heb je afspraak in de sheds 1 en 2 van Tour & Taxis, voor een event dat loopt onder het thema ‘Super Skin’. ARCHITECT@WORK Brussel kan al een eerste grote naam van een spreker bekendmaken: Michiel Riedijk van het Rotterdamse bureau Neutelings Riedijk Architecten.

Meer info

ARCHITECT@WORK Kortrijk en Brussel keren terug naar vertrouwde meimaand, lancering Kortrijk officieel gestart

6 september 2022

De voorbereiding van de eerstvolgende editie van ARCHITECT@WORK Kortrijk ging officieel van start. ARCHITECT@WORK Kortrijk keert terug naar de normale organisatiemaand en zal plaatsvinden op 11 en 12 mei 2023. De conclusie na ARCHITECT@WORK Kortrijk van 2021 kon niet duidelijker zijn want alle verwachtingen van deze tiende jubileumeditie werden overtroffen! De cijfers lieten zien dat er, zelfs nog iets meer bezoekers opdaagden dan bij de vorige, pre-corona editie (die al een recordcijfer neerzette). Het bewees hoezeer er gesnakt werd naar hernieuwd face-to-face contact en hoe de voorschrijver nood heeft aan veel meer dan louter online informatie.

Meer info

Eerste editie van ARCHITECT@WORK Brussels is eclatant succes

20 juni 2022

Na een parcours dat moeizaam liep door de pandemie kon de eerste editie van ARCHITECT@WORK Brussels eindelijk plaatsvinden op 1 en 2 juni. In sheds 1 en 2 van Tour & Taxis popelden welgeteld 208 exposanten van ongeduld om eindelijk te ontdekken wat Brussel zou bieden. 

Meer info

ARCHITECT@WORK Brussels klaar om uit de startblokken te schieten

20 mei 2022

Het was bijzonder lang wachten op de allereerste editie van ARCHITECT@WORK Brussels en daar is maar één schuldige voor: de pandemie. Telkens weer moest er verschoven worden, maar nu staan de sterren gunstig. Zo kan de allereerste Brusselse editie, op woensdag 1 en donderdag 2 juni op de gerenoveerde site van Tour & Taxis, met een ‘big bang’ uit de startblokken schieten.

Meer info

ARCHITECT@WORK Brussels maakt zich op voor allereerste editie met als thema “Future Proof”

3 mei 2022

Voor de eerste editie is de plaats goed gekozen. De herbestemde industriële site rond het voormalige goederenstation Gare Maritime en de opslagplaats Koninklijk Pakhuis biedt een duidelijke architecturale meerwaarde. ARCHITECT@WORK wordt gepresenteerd in de gekende vaste standopstelling van het concept, met een omkadering van gratis catering, diverse ontmoetingsplaatsen en tal van randmanifestaties en seminars. Op het vlak van aanbod door de exposanten wordt vastgehouden aan de strikte voorwaarde dat wat de bezoekende voorschrijvers te zien krijgen innovatieve waarde moet hebben.

Meer info

Eerste editie van ARCHITECT@WORK Brussel wordt Future-Proof

9 februari 2022

Elke ARCHITECT@WORK wordt georganiseerd onder een vast thema en dat wordt niet anders voor de allereerste editie van het event in Brussel, dat door de pandemie twee jaar later plaatsvindt dan oorspronkelijk gepland. Op 1 en 2 juni 2022 staat in Tour & Taxis voor de bezoekende (interieur)architecten ‘Future-Proof’ centraal.

Future-Proof past perfect in een tijdperk waarin verandering gemeten wordt in seconden en waarbij men steeds nadrukkelijker wil dat architecten en ontwerpers projecten met een lange levensduur voorstellen. Onder dit thema wil men vakmensen demonstreren hoe ze het voortouw kunnen nemen als het gaat om het toekomstbestendig maken van projecten. 

Meer info

Licht voor ARCHITECT@WORK Kortrijk op 21 en 22 oktober staat op groen

19 mei 2021

Uitkijken naar face-to-face contact tijdens live georganiseerde ARCHITECT@WORK

Op 11 mei bevestigde de Veiligheidsraad waar velen reikhalzend naar uitkeken: de officiële toestemming om beurzen opnieuw te mogen herorganiseren vanaf 30 juli is een feit. Dit betekent dat we officieel kunnen bevestigen dat de 10de editie van ARCHITECT@WORK Kortrijk zal plaatsvinden op 21 en 22 oktober, 2021.

 

Focus on ‘Healthy Materials’

Kortrijk Xpo is druk bezig met de invulling van de laatste inhoudelijke details, maar wel liggen al heel wat zaken vast voor deze historische editie. Het belangrijkste daarbij is het thema, de kapstok van élke ARCHITECT@WORK. In oktober wordt dit ‘Healthy Materials’, waarbij de focus niet enkel ligt op het materiaal en de productie ervan, maar ook op alle processen die een product doorloopt. Dit van bij de ontwikkeling, tot en met het recyclen en de impact op mens en milieu. Het komt er op neer dat er een relevant overzicht zal worden gegeven van dé megatrend van deze tijden, gericht op zowel de (interieur)architect en de voorschrijver.

 

ARCHITECT@WORK Brussel: 1 en 2 juni 2022

Eveneens te noteren in de agenda: de editie in Kortrijk wordt in de nabije toekomst niet de enige afspraak op de kalender in eigen land. Na diverse keren noodgedwongen uitstellen vindt op 1 en 2 juni 2021 ook de allereerste editie plaats van ARCHITECT@WORK Brussel, dit op de prestigieuze site van ‘Tour & Taxis’.

Meer info

ARCHITECT@WORK BRUSSELS 2020 wordt uitgesteld naar 2021

27 oktober 2020

Met een topprogramma van sprekers, een mooi aanbod van exposanten en een gezonde interesse van de voorschrijver waren wij volledig klaar en enthousiast om van de 1ste editie van A@W Brussels een succes te maken.

Praktisch kan ARCHITECT@WORK volledig opgezet worden in een Corona-proof omgeving, met respect voor de veiligheid van exposanten en bezoekers. De A@W-edities die reeds succesvol plaats gevonden hebben in september en oktober hebben dit ook bewezen.

Maar vanuit de overheid werden vrijdag 23 oktober nieuwe maatregelen uitgevaardigd die volledig inzetten op het beperken van onderlinge contacten, het focussen op thuiswerk en die een oproep bevatten om enkel essentiële verplaatsingen te doen.

In dit kader hebben wij dan ook beslist om A@W uit te stellen naar een nader te bepalen datum in 2021.

Hou het gezond.

Uw ARCHITECT@WORK Team

Meer info

ARCHITECT@WORK introduceert next level lead generation door een gloednieuwe hybride dimensie toe te voegen aan alle events!

11 juni 2020

Het is algemeen geweten dat face to face contact de ultieme boost is voor al uw relaties, of die nu privé of zakelijk zijn. Het is hét type contact dat ons in staat stelt om iemands lichaamstaal correct te interpreteren, dat onze basisnood aan menselijk contact invult, het face to face contact dat zorgt voor de nodige transparantie en dé basis bij uitstek is waarop sterke, zakelijke en lange-termijn relaties gefundeerd zijn.

Net daarom zijn wij ervan overtuigd dat de tijd nu, méér dan ooit, rijp is om te investeren in de professionele live events zoals ARCHITECT@WORK. Ons unieke concept is het meest optimale en kosten efficiënte event om uw recentste productinnovaties live voor te stellen aan een zorgvuldig geselecteerde community van architecten en interieurarchitecten, dit op de meest uiteenlopende locaties in Europa én daarbuiten.

Ons all-in concept wordt u gebracht in dezelfde gemoedelijke en vertrouwde sfeer, maar bovenal in een bijzonder veilige omgeving waarbij alle sanitaire voorzorgsmaatregelen maximaal gerespecteerd worden. Uw gezondheid en veiligheid zijn een absolute prioriteit voor ons team!

De voorbije jaren waren we voor onze events al heel gedreven op zoek naar een goede balans tussen sterke, innovatieve on site content en waardevolle complementaire digitale elementen.

De recente ontwikkelingen hebben onze research echter in een stroomversnelling gebracht en ARCHITECT@WORK is trots jullie te melden dat we vanaf september 2020 next level lead generation zullen introduceren, als onderdeel van ons strategisch plan om een hybride laag toe te voegen aan al onze events.

Meer info

ARCHITECT@WORK – LOCAL IS THE NEW GLOBAL

13 mei 2020

Het is ondertussen wel duidelijk dat de strenge, maar noodzakelijke maatregelen die overal in Europa en de rest van de wereld genomen werden in de strijd tegen COVID-19, onze levens – zowel privé als professioneel – behoorlijk omvergegooid hebben.

Het goede nieuws is echter dat deze maatregelen succesvol bleken: de curve van besmettingen is aan het afvlakken of is inmiddels afgevlakt en meerdere, gefaseerde exit scenario’s worden momenteel geïmplementeerd in de verschillende landen waarin wij actief zijn.

Wij vertrouwen er dan ook op dat ons uniek concept meer dan ooit zijn waarde zal bewijzen: elke editie van ARCHITECT@WORK wordt namelijk nationaal/regionaal georganiseerd, precies daar waar een bijzonder sterke community aan architecten en interieurarchitecten gevestigd is.

Meer info

ARCHITECT@WORK Brussels: 9 & 10 december

22 april 2020

Na zorgvuldige afweging hebben we helaas moeten beslissen om de organisatie van ARCHITECT@WORK Brussels een tweede keer uit te stellen.

Zoals aangekondigd door de Nationale Veiligheidsraad gisteren, is de situatie opnieuw veranderd en kunnen wij de oorspronkelijke wijziging naar eind augustus niet meer aanhouden.
In het belang van de editie en het welzijn van zowel onze exposanten als bezoekers zal ARCHITECT@WORK Brussels naar een latere datum verplaatst worden.

Meer info

We are all in this together!

24 maart 2020

COVID-19 heeft onze levens, zowel professioneel als privé, serieus in zijn greep. Dat onze gezondheid nu prioritair is, is dan ook vanzelfsprekend.   

Daarom focust ons team momenteel volop op het verplaatsen van alle voorjaarsedities van ARCHITECT@WORK (Oslo, Luxemburg, Toronto, Brussel, Lyon, Barcelona en Madrid) naar een later tijdstip, meer bepaald najaar 2020 of voorjaar 2021.

Meer info

1ste editie ARCHITECT@WORK in de Europese hoofdstad

10 juli 2019

ARCHITECT@WORK wordt inmiddels in 15 landen en 30 steden georganiseerd. Gezien de internationale groei is het een logische stap om ook de Europese hoofdstad op de A@W-kaart te zetten. ARCHITECT@WORK zal vanaf 2020 tweejaarlijks Tour & Taxis in Brussel aandoen, afwisselend met de editie in Kortrijk.

 

Foto: © Tour & Taxis

Meer info

100ste editie ARCHITECT@WORK in Kortrijk breekt alle records

17 mei 2019

Op donderdag 9 en vrijdag 10 mei was het feest in Kortrijk Xpo. Toen immers vond, uitgerekend in thuisstad Kortrijk, de honderdste editie plaats van dit totaalconcept dat niet enkel Europa, maar zelfs daarbuiten steeds verder zijn vleugels uitslaat.


Er werd reikhalzend uitgekeken naar wat deze feesteditie zou brengen maar het eindresultaat oversteeg zelfs nog de stoutste verwachtingen. Vooral tijdens de eerste dag werd een fenomenale stijging neergezet: +17,5% in vergelijking met de vorige editie in Kortrijk van twee jaar geleden. Met daarna op vrijdag een gelijk resultaat als in 2017. Een en ander betekent dat er afgeklokt werd op 6.017 unieke bezoekers waarmee een ‘all time’ record is gevestigd.

Meer info

In samenwerking met

 

 

 

 

 

Design & Plan

Mediapartner

Media